Марія вирішила пообідати в ресторані фастфуда. Коли вона сіла за вільний столик і почала їсти гамбургер, то звернула увагу на молодого чоловіка, який сидів неподалік. Його одяг був брудним, волосся – скуйовджене, а в руці він тримав порожній паперовий стакан. Вочевидь він був голодний. Втім як допомогти? Дати йому грошей навряд чи буде розумним рішенням. Якщо купити йому обід, він може відчути себе приниженим.

Раптом Марія згадала історію Рут, знедоленої вдови з Моаву, яку Боаз, заможний землевласник, запросив збирати колосся на його полі. Своїм слугам він наказав: “І між снопами нехай збирає, і не кривдьте її. І також конче киньте їй зі снопів, і позоставте, і буде вона збирати, а ви не лайте її” (Рут. 2:15-16). В культурі, де жінки могли вижити лише завдяки чоловікам, Боаз показав ставлення і турботу Самого Бога. Зрештою, він одружився з Рут і врятував її від скрути (Рут. 4:9-10).

Зібравшись іти, Марія поклала на сусідній столик цілий пакетик зі смаженою картоплею і привітливо подивилася на молодого чоловіка. Якщо він був голодний, то міг зібрати “колосся” на її “полі”. У біблійних історіях розкривається Боже серце; в них завжди можна віднайти творчі рішення для підбадьорення.