У 1998 році компанія Nokia стала світовим лідером з виготовлення мобільних телефонів. У 1999 році її дохід склав майже чотири мільярди доларів. Втім до 2011 року рівень продаж впав, і колись популярний бренд був викуплений корпорацією Microsoft . Однією з причин кризи стала культура праці, заснована на страху, що призвело до катастрофічних наслідків. Побоюючись звільнення, менеджери не хотіли казати правду про недопрацьовану операційну систему телефонів Nokia та про інші проблеми.

Юдейського царя Ахаза також охопив страх. “І захиталося серце його й серце народу його, як хитаються лісові дерева від вітру” (Іс. 7:2). Стало відомо, що царі Ізраїлю та Сирії об’єднались, щоб напасти на Юдею і підкорити її (вв. 5-6). Через пророка Ісаю Бог запевнив Ахаза, що “цього не станеться й не буде” (в. 7), втім безглуздий цар у паніці вирішив укласти союз із Ассирією та підкоритись царю цієї наддержави (2 Цар. 16:7-8). Він не повірив Богу, Який сказав: “Якщо ви не повірите, то не встоїте” (Іс. 7:9).

Автор Послання до євреїв допомагає нам зрозуміти, що означає бути твердими у вірі. Він пише: “Тримаймо непохитне визнання надії, вірний-бо Той, Хто обіцяв” (Євр. 10:23). Намагаймося залишатись твердими й непохитними (в. 39), а Святий Дух допоможе нам цілковито покладатися на Ісуса.