Вільям Шекспір був майстром образ. Актор Баррі Крафт майстерно використовує цю “рису” великого драматурга у своїй книзі “Генератор образ Шекспіра”. Книга містить різні натяки й непрямі докори, знайдені в п’єсах Шекспіра. Наприклад, замість того, щоб сказати: “Ти пихатий негідник”, можна висловитись так: “Проваджені надмірною зарозумілістю, ви робите дивні вчинки”.

Книга Крафта написана легко і з гумором. А ось стародавній цар Моава намагався найняти таємного пророка не заради образ, а заради прокляття ізраїльського народу. “Ходи ж, прокляни мені цей народ”, – сказав Балак Валааму (Чис. 22:6). Натомість Валаам багатократно благословив єврейський народ, чим розлютив царя (Чис. 24:10). Одне з його благословінь містило пророцтво: “Я бачу його, та не тепер, дивлюся на нього, та він не близький” (Чис. 24:17). Безумовно, Того, кого він бачив, ще не було на землі. Однак про кого казав Валаам? Наступний рядок містить підказку: “Сходить зоря он від Якова, і підіймається берло з Ізраїля” (в. 17). Колись ця “зоря” приведе мудреців до обіцяного Немовляти (Мт. 2:1-2).

Стародавній месопотамський пророк, який нічого не знав про Месію, указав світу на майбутню ознаку Його приходу. З вуст, які мали промовити прокляття, пролунало благословіння.