Одягнувши нові окуляри, я ввійшла до зали поклоніння, сіла на своє місце і побачила подругу, яка сиділа прямо через прохід з іншого боку. Я помахала їй рукою. Вона виглядала такою близькою і чіткою, що мені здавалося, ніби я можу простягнути руку і одразу доторкнутися до своєї подруги, хоча вона сиділа на відстані декількох ярдів від мене. Вже після богослужіння, коли ми розмовляли з нею, я зрозуміла, що подруга сиділа на своєму звичному місці. Просто я могла тепер краще її бачити у своїх нових окулярах.

Бог, промовляючи через пророка Ісаю, знав, що ізраїльтяни, які перебували у вавилонському полоні, потребували нового призначення, нового погляду. Він їм сказав: “Ось зроблю Я нове… зроблю Я дорогу в степу” (Іс. 43:19). У Своєму посланні надії Бог нагадав ізраїльтянам, що Він їх “створив” та “викупив”, і буде поряд з ними. “Мій ти!” – підбадьорив Він Свій народ (в. 1).

У будь-яких ваших обставинах Святий Дух може дарувати вам кращий зір, аби ви, не озираючись назад, дивилися тільки на нове. І все навкруги з’являється завдяки Божій любові (в. 4). Чи бачите ви, що Бог чинить попри ваш біль та неволю? Одягнімо нові духовні окуляри, аби побачити, що нове Бог робить навіть у спустошливі миті нашого життя.