Берегові ластівки, маленькі пташки, що належать до родини ластівкових, викопують собі гнізда на березі річок. Розвиток земельного бізнесу на південному сході Англії призвів до зменшення середовища для їхньої популяції, і для пташок залишається все менше й менше місця для гніздування після їхнього повернення зі щорічної зимової міграції. Місцеві екологи в співробітництві з компанією по виробництву піщаних скульптур створили величезний штучний піщаний берег, аби птахи мали місце де оселитися в майбутньому.

Цей добрий вчинок яскраво відображає слова Ісуса, якими Він утішав Своїх учнів. Сказавши, що Він їх залишить, а вони не зможуть одразу піти за Ним (Ів. 13:36), Ісус запевнив, що Він піде “приготувати місце для [них]” в небесах (Ів. 14:2). Хоч учні засмутились через те, що Ісус невдовзі їх залишить і вони не зможуть за Ним піти, Він закликав їх сприйняти Його святу місію, як складову підготовки до прийняття їх (і нас) в небеса.

Без жертовної праці Господа Ісуса на хресті для нас не було б підготовлено “багато осель у домі… Отця” (в. 2). Пішовши готувати для нас оселі, Христос запевняє, що Він повернеться і візьме до Себе тих, хто вірує в Його жертву. І в цих оселях ми будемо радісно проводити з Ним вічність.