Місяць: Лютий 2023

Павіан, ослиця і ми

Джек знав, як направляти поїзди на потрібну колію. За дев’ять років роботи він жодного разу не схибив, коли поїзд під’їжджав до станції в Ейтенхасі в Південно-Африканській Республіці.

Бачити потребу

В один з останніх днів життя мого батька медсестра запитала мене, чи може вона його поголити. Лагідно проводячи лезом по його обличчю, Рейчел сказала: “Чоловікам похилого віку подобається щодня виглядати охайно”. Вона бачила потребу і вирішила практичним чином виявити доброту, гідність і повагу до іншого. Її ніжна турбота нагадала мені про мою подругу Джулію, яка й досі фарбує нігті старенькій матері, бо їй важливо, аби вона “мала гарний вигляд”.

Це дійсно знак?

Пропозиція здавалась привабливою. Саме таке було потрібно Пітеру. Після звільнення цей єдиний годувальник молодої родини відчайдушно молився за роботу. “Це безсумнівно Божа відповідь на твої молитви”, – казали друзі.

Говоріть і далі про Ісуса!

В одному інтерв’ю музикант, віруючий в Христа, пригадує, як його спонукали “менше говорити про Ісуса”. Чому? Вважалося, що музична група була б більш популярною і зібрала б більше коштів на допомогу бідним верствам населення, якби він перестав говорити, що вся його праця – про Ісуса. Однак він подумав і вирішив: “Моя ціль у музиці – поділитися моєю вірою в Христа… Я не зможу мовчати”. Отже, він сказав, “що його покликанням є розповсюдження вістки про Ісуса Христа”.

Молитва у важкі часи

Автор і теолог Расселл Мур описав, як звернув увагу на моторошну тишу, що панувала в російському сирітському будинку, де він усиновив своїх хлопчиків. Пізніше йому пояснили, що немовлята перестали плакати, бо знали, що ніхто не відреагує на їхній плач.

Вода життя

Життя в родині було неспокійним, і Андреа в чотирнадцять років залишила дім. Вона знайшла роботу і оселилася з друзями. Прагнучи любові і ствердження, вона згодом переїхала до чоловіка, який запропонував їй наркотики; до алкоголю, який вона вже регулярно пила, додалося ще й споживання наркотиків. Однак стосунки та наркотичні речовини не задовольнили її прагнень. Тому Андреа продовжувала шукати. Через декілька років вона познайомилася з віруючими в Ісуса, які запропонували помолитись разом із нею. А через декілька місяців вона, зрештою, пізнала Того, Хто втамував її спрагу – Ісуса Христа.

День смирення

Мене часто забавляють неофіційні святкові дні. У США тільки в одному лютому є День липких булочок, День тих, хто ковтає мечі, навіть День печива для собак! Сьогоднішній день названий Днем смирення. Смирення – загально визнана чеснота, варта того, аби це святкувати. Втім так було не завжди.