Пропозиція здавалась привабливою. Саме таке було потрібно Пітеру. Після звільнення цей єдиний годувальник молодої родини відчайдушно молився за роботу. “Це безсумнівно Божа відповідь на твої молитви”, – казали друзі.

Однак, читаючи про потенційного працедавця, Пітер відчував неспокій. Компанія інвестувала кошти в сумнівні справи і була звинувачена в корупції. Зрештою, Пітер попри біль відмовився від пропозиції. “Я вірю, що Бог хоче, аби мої вчинки були правильними, – поділився він зі мною. – Я маю довіряти, що Він потурбується про мене”.

Вчинок Пітера нагадав мені історію, коли Давид опинився в одній печері з Саулом. Здавалося, що Давиду випала чудова нагода вбити ворога, який за ним полював, однак Давид відмовився. “Борони мене, Господи, щоб зробити ту річ… Господньому помазанцеві” (1 Сам. 24:7). Давид пильно розрізняв між людським тлумаченням подій та Божим повелінням виконувати Його настанови.

Замість того, щоб шукати “знаки” в певних ситуаціях, звернімося до Бога та Його істини за мудрістю і проводом, аби нам зрозуміти суть речей. Він допоможе нам вчинити правильно.