Жахливе вбивство доктора Мартіна Лютера Кінга сталося на піку американського руху за громадянські права в 1960-х роках. Однак минуло лише чотири дні, і його вдова Коретта Скотт Кінг замість нього мужньо очолила мирний марш протесту. Коретта завзято відстоювала справедливість і була відомою активісткою.

Господь Ісус сказав: “Блаженні голодні та спрагнені правди, бо вони нагодовані будуть” (Мт. 5:6). Одного дня Бог прийде, щоб вчинити правосуддя і відновити справедливість, а поки в нас є можливість брати участь у розповсюдженні Божої справедливості на землі, як це робила Коретта. У 58-му розділі Книги пророка Ісаї яскраво змальована картина того, що Бог закликає робити Свій народ: “Розв’язати кайдани безбожности… пустити на волю утиснених… вламати голодному хліба свого… вбогих бурлаків до дому впровадити… вкрити [нагого]… і не сховатися від [тих, хто потребує допомоги]” (вв. 6-7). Прагнення справедливості для пригноблених і знедолених є одним із способів показати Бога. Пророк Ісая пише, що народ, який прагне справедливості, подібний до ранкової зорі; наслідком цього є зцілення для народу (в. 8).

Нехай Бог викликає голод по Його правді на землі. У Біблії сказано, що шукаючи Божої справедливості, ми будемо задоволені.