Коли 18 лютого 2021 року марсохід “ Персевіренс ” приземлився на червоній планеті, працівники, які слідкували за його прибуттям, пережили “сім хвилин жаху”. По завершенні своєї космічної подорожі в 470 мільйонів кілометрів марсохід пройшов через складний процес приземлення. Сигнали з Марсу до Землі надходять із затримкою в декілька хвилин, тому в співробітників NASA не було зв’язку з марсоходом у мить його приземлення. Відсутність зв’язку лякала команду.

Іноді ми також відчуваємо страх, коли молимось і не отримуємо відповідей. У Святому Письмі ми бачимо як тих, хто швидко отримував відповіді на молитви (див. Дан. 9:20-23), так і тих, хто чекав на відповіді тривалий час (див. історію Анни в 1 Сам. 1:10-20). Можливо, найбільш яскравим прикладом затримки з відповіддю слугує історія про те, як Марта і Марія попросили Ісуса прийти і допомогти їхньому хворому брату Лазарю (Ів. 11:3). Зволікання Ісуса, ймовірно, наповнювало жахом серця сестер. Господь затримався, і їхній брат помер (вв. 6-7, 14-15) . Втім через чотири дні Ісус, зрештою, відповів, воскресивши Лазаря (вв. 43-44).

Складно очікувати Божі відповіді на наші молитви. Однак Бог може утішити нас і допомогти, якщо ми приступаємо “з відвагою до [Його] престолу благодаті, щоб прийняти милість та для своєчасної допомоги знайти благодать” (Євр. 4:16).