П’ятнадцятого січня 1919 року в Бостоні вибухнув великий резервуар з патокою. П’ятиметрова хвиля з 8-ми мільйонів літрів неслася вулицями міста зі швидкістю в понад 50 км на годину, змітаючи на своєму шляху вагони, будинки, людей і тварин. Патока здавалася цілком нешкідливою, втім того дня вона виявилась смертельною: 21 людина загинула і понад 150 зазнали травм.

Іноді навіть добрі речі можуть неочікувано приголомшити нас. Перед тим як ізраїльтяни ввійшли до Обіцяного Краю, Мойсей застеріг народ, аби той не приписував собі блага, які він отримає: “Щоб, коли ти будеш їсти й наситишся, і добрі доми будуватимеш, і осядеш у них, а худоба твоя велика та худоба твоя мала розмножиться, і срібло та золото розмножаться тобі… то щоб не загордилося серце твоє, і щоб не забув ти Господа, Бога свого”. Народ не мав приписувати багатство своїй силі чи своїм здібностям. Мойсей сказав: “І будеш ти пам’ятати Господа, Бога свого, бо Він Той, що дає тобі силу набути потугу” (Повт. 8:12-14, 17-18).

Усе добро, в тому числі фізичне здоров’я та вміння, які необхідні, щоб заробляти на життя, є благословінням з руки люблячого Бога. Навіть якщо ми здатні наполегливо працювати, це можливо лише завдяки Божій підтримці. Будьмо вдячні за отримані благословіння і прославляймо Бога за Його доброту до нас!