Синій камінь – це дивовижний різновид каміння. Якщо по ньому вдарити, деяке каміння може задзвеніти. У валлійському селищі Маєнклоког, чия назва означає “дзвін” або “каміння, яке дзвенить”, синє каміння до вісімнадцятого століття використовували в якості церковних дзвонів. Цікаво, що руїни Стоунхенджу в Англії були побудовані з синього каменю, що наводить декого на думку: а чи не пов’язана початкова мета пам’ятки з музикою. Дослідники стверджують, що синє каміння Стоунхенджу привезли з місцевості поблизу Маєнклокогу (приблизно за двісті миль), через його унікальні акустичні властивості.

Каміння, яке дзвенить, є ще одним дивом Божого творіння, і воно нагадує про слова Ісуса, сказані Ним під час Його в’їзду до Єрусалима. Коли народ славив Ісуса, релігійні лідери дорікнули Йому за це. “А Він їм промовив у відповідь: «Кажу вам, що коли ці замовкнуть, то каміння кричатиме»” (Лк. 19:40).

Якщо синє каміння здатне утворювати музику, і якщо Ісус сказав, що навіть камені прославляють Творця, то якою ж має бути наша хвала Тому, Хто нас створив, любить і врятував? Він гідний усього поклоніння. Нехай Святий Дух наповнить нас хвалою Богу, якої Він заслуговує. Його славить усе творіння.