У пасхальну неділю 2020 року відому статую Христа-Спасителя, яка височіє над Ріо-де-Жанейро в Бразилії, підсвітили особливим чином, зробивши Ісуса одягненим в одежу лікаря. Яскраве зображення Христа в образі лікаря було зроблене на підтримку багатьох працівників медичної сфери, які намагалися впоратися з пандемією коронавірусу. Цей образ нагадує опис Ісуса Христа, як нашого Великого Цілителя (Мр. 2:17).

Під час Свого земного служіння Ісус зцілив багатьох людей від фізичних хвороб. Наприклад, Він зцілив сліпого Вартимея (Мр. 10:46-52), прокаженого (Лк. 5:12-16), паралізованого (Мт. 9:1-8). Турбота Ісуса про здоров’я Своїх послідовників виявлялась і в забезпеченні їхніх потреб у їжі, коли Він примножив хліб і рибу, аби нагодувати натовп людей (Ів. 6:1-13). Кожне з цих чудес розкриває могутню силу Ісуса і Його щиру любов до людей.

Втім найбільше зцілення прийшло через Його смерть і воскресіння, як провістив пророк Ісая. “Ранами [Ісуса] нас уздоровлено” від найбільшої проблеми – нашого розділення з Богом, яке виникло через наші гріхи (Іс. 53:5). Хоч Ісус і не позбавляє нас від усіх проблем зі здоров’ям, ми можемо вірити у вирішення найбільшої потреби – зцілення наших взаємин із Богом.