Мені подзвонили з незнайомого номера. Подібні дзвінки я часто спрямовую до голосових повідомлень, однак цього разу відповів. Незнайомий чоловік ввічливо запитав, чи є в мене вільна хвилина і чи може він поділитись зі мною коротким біблійним уривком. Він процитував текст із Об’явлення 21:3-5, у якому сказано, що “Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре”. Чоловік розповів про те, що Господь Ісус є нашою впевненістю і надією. Я відповів, що вже пізнав Ісуса як свого особистого Спасителя. Тоді він запропонував помолитись зі мною і в молитві просив Бога підтримати мене та сповнити силою.

Той дзвінок нагадав мені про інший випадок у Писанні, коли Бог вночі покликав отрока Самуїла (1 Сам. 3:4-10). Самуїл тричі чув голос, думаючи, що то був старий священик Ілій. Зрештою, Самуїл за допомогою Ілія усвідомив, що його кликав Бог, і відповів: “Говори, Господи, бо раб Твій слухає” (в. 10). Подібним чином Бог може звертатись і до нас, як вдень, так і вночі. Нам треба більше часу проводити в Його присутності і слухати Його голос.

На подібний “дзвінок” можна подивитись і з іншого боку. А якщо ми є посланцями Божих слів до когось іншого? Так, можливо, ми не знаємо, як допомогти іншим. Втім, слідуючи за Божим проводом, ми можемо подзвонити другу і запитати: “Ти не проти, якщо я помолюсь з тобою?”