Крубера-Воронья в Грузії є однією з найглибших печер, виявлених на сьогодні на планеті Земля. Команда дослідників спустилася в темні та страшні лабіринти вертикальної печери, глибина якої сягає 2197 метрів! У інших регіонах країни та в усьому світі існує близько чотирьохсот подібних печер. З відкриттям нових печер фіксуються і нові глибини.

Таємниці творіння продовжують розкриватися, поглиблюючи наше розуміння всесвіту, в якому ми живемо, і викликаючи захоплення безмежною творчістю Бога у створенні землі, якою ми маємо опікуватись (Бут. 1:26-28). Псалмоспівець закликає нас радісно прославляти Божу велич (Пс. 94:1). Отже, поміркуймо над Божою неймовірною працею створення всього видимого і невидимого. Усе, що є у світі, відкрите чи ще ні, спонукає нас схилитись у поклонінні Богу (в. 6).

Йому відомі не лише безкраї фізичні простори всесвіту, але і потаємні глибини наших сердець. Іноді нам, наче в печерах Грузії, треба проходити темні і, можливо, небезпечні періоди в житті. Однак ми знаємо, що Бог тримає під Своїм сильним і водночас турботливим контролем навіть ті важкі періоди. Висловлюючись словами псалмоспівця, ми – Божий народ, “отара руки Його” (в. 7).