“Не бійся смерті, Вінні, – сказав Ангус Тук, – бійся непрожитого життя”. Ця цитата з книги “Вічний Тук”, за якою також зняли фільм, цікава тим, що звучить із вуст персонажа, який не може померти. За сюжетом сім’я Туків стає безсмертною. Юний Джеймс Тук закохується у Вінні і благає її прийняти безсмертя, щоб вони назавжди залишилися разом. Але мудрий Ангус розуміє, що вічне існування та справжнє життя – не одне й те саме.

У сучасній культурі прийнято вважати, що якби ми були завжди здоровими, молодими і повними сил, то були б щасливі. Але щастя не в цьому. Перед тим, як зійти на хрест, Ісус молився за Своїх учнів і майбутніх віруючих. Він сказав: “Життя ж вічне – це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа, що послав Ти Його” (Ів. 17:3). Наше задоволення життям походить від взаємин із Богом через віру в Ісуса Христа. Він наша надія на майбутнє та радість у теперішньому.

Господь Ісус молився, щоб Його учні зодяглися в нове життя: щоб вони були слухняні Богу (в. 6), вірили, що Він посланий Богом (в. 8), і були єдині (в. 11). Ми чекаємо на майбутнє вічне життя з Ним. Але вже сьогодні ми можемо мати життя з достатком (Ів. 10:10), яке Він обіцяв, – прямо тут і зараз.