На одній знаменитій фотографії зображено слід черевика на сірій поверхні. Це слід астронавта Базза Олдріна, який він залишив на Місяці в 1969 році. Вчені кажуть, що цей слід, швидше за все, ще й досі там. На Місяці немає води та повітря, тому немає й ерозії. Отже, будь-які відбитки, залишені на місячному ґрунті, там і залишаються.

А ще важливішим є те, аби думати про постійну присутність Бога в нашому житті. Апостол Яків пише: “Усяке добре давання та дар досконалий походить згори від Отця світил, що в Нього нема переміни чи тіні відміни” (Як. 1:17). Апостол говорить про це в контексті наших переживань: “Майте, брати мої, повну радість, коли впадаєте в усілякі випробовування” (в. 2). Чому? Тому що нас любить великий і постійний Бог!

У важкі часи пам’ятаймо про Його постійну турботу. У відомому гімні “Вірність велика” є такі слова: “Ти незмінний, від віку Ти той самий. Сповнений співчуття та батьківської любові”. Так, великий Бог залишив свій вічний слід у нашому світі. Він завжди буде з нами. Вірність Його велика.