У водах Індонезії та біля Великого бар’єрного рифу мешкає “майстер маскування” – мімічний восьминіг, що вдало вміє ховатися. Подібно до інших восьминогів, він може змінювати колір, зливаючись із навколишнім середовищем. Але ще цей розумний молюск у разі загрози змінює форму, манеру рухів і поведінку, наслідуючи такі істоти як отруйна риба-лев або смертельно небезпечна морська змія.

На відміну від такого восьминога, християни покликані виділятися в навколишньому світі. Відчуваючи загрозу з боку тих, хто з нами не згоден, ми відчуваємо спокусу злитися зі світом, щоб у нас не впізнали послідовників Христа. Однак апостол Павло закликає нас представити свої тіла в “жертву живу, святу, приємну Богові” (Рим. 12:1), відображаючи Спасителя в кожному аспекті свого життя.

Друзі чи родичі можуть тиснути на нас, переконуючи відповідати образу цього світу (в. 2). Але ми повинні показувати, Кому ми служимо, приводячи своє життя у відповідність до того, у що віримо. Якщо ми будемо триматися Святого Письма і виявляти люблячий характер Небесного Отця, наше життя покаже, що нагорода за послух перевищує будь-які втрати. Як ви наслідуватимете Христа сьогодні?