Кілька років тому на півночі Іспанії потяг, у якому було двісті вісімнадцять пасажирів, зійшов із рейок. Загинуло 79 людей, а ще 66 потрапили до лікарні. Машиніст не зміг пояснити причини того, що сталося, натомість відеозапис із камери спостереження зміг і пояснив. Потяг рухався надто швидко і не зміг увійти в поворот. На цій ділянці було обмеження на швидкість, покликане убезпечити пасажирів. Але машиніст із тридцятирічним стажем знехтував вимогами безпеки, що призвело до загибелі багатьох людей.

У 5-му розділі книги Повторення Закону Мойсей представляє обмеження, які накладав на Ізраїль завіт із Богом. Він спонукає нове покоління сприймати Божі вказівки як дані безпосередньо йому (в. 3), а потім повторює десять заповідей (вв. 7-21). Нагадуючи дані на Синаї закони і роблячи висновки з непослуху попереднього покоління, Мойсей закликає ізраїльтян бути слухняними, смиренними та пам’ятати про Божу вірність. Господь проклав шлях для Своїх вибраних, щоб вони не зруйнували власне життя чи життя інших людей. Якщо вони нехтуватимуть Його мудрістю, то накличуть біду на свою ж голову.

Сьогодні, коли Господь веде нас по життю, зробимо все Писання своєю втіхою, керівництвом та захистом. Тоді ми зможемо залишатися на Божих рейках і повністю присвятити Йому своє життя.