Одного дня учениця шостого класу помітила, як її однокласник різав свою руку маленьким лезом. Намагаючись правильно вчинити, вона вихопила з його рук лезо і викинула до сміття. Однак її не похвалили, а на десять днів відсторонили від навчання. Чому? Їй до рук на короткий час потрапило лезо, яке заборонялося приносити до школи. Коли ученицю запитали, чи повторила б вона свій вчинок, та відповіла: “Навіть якби в мене виникли проблеми… я б все одно знову це зробила”. Дівчинка намагалася вчинити добро і сама зазнала проблем (згодом це покарання відмінили). Так само й Ісус через Своє добро зазнав проблем від релігійних лідерів.

Фарисеї сприйняли зцілення Ісусом чоловіка з сухою рукою за порушення їхніх правил. У відповідь Христос сказав, що Божому народу дозволено турбуватись про тварин навіть в суботу, якщо ті потрапили в скруту. “А скільки ж людина вартніша за тую овечку” (Мт. 12:12). Будучи Господом, Ісус Сам визначав, що можна, а що не можна робити в цей день (вв. 6-8). Тому Він зцілив руку чоловіка (вв. 13-14), хоч і знав, що це обурить релігійних лідерів.

Іноді християни, допомагаючи іншим людям, зазнають “проблем”, тобто чинять те, що прославляє Бога, втім не задовольняє окремих людей. Однак, діючи згідно з Божою волею, ми наслідуємо Ісуса і показуємо, що люди важливіші за правила та звичаї.