Місяць: Вересень 2023

Непримітні люди

Голлівуд у своїх фільмах показує красенів супершпигунів, які роз’їжджають на розкішних “Астон Мартін” та інших дорогих автомобілях. Але Джон Мендез, колишній начальник ЦРУ, малює протилежну картину. У реальному житті агент повинен бути “сірим чоловічком” – непоказним і непримітним. “Спецслужбам потрібні люди, на яких подивився б і одразу забув”, – каже він. Найкращі агенти – це ті, хто найменше схожий на них.

Щедре серце

В останній день нашого перебування у Вісконсині моя подруга привезла свою чотирирічну доньку Кінслі попрощатися. “Я не хочу, щоб ви їхали”, – сказала Кінслі. Я обняла її і подарувала на згадку полотняне, розфарбоване вручну віяло зі своєї колекції. “Коли ти сумуватимеш за мною, то дістань його і згадай, що я тебе люблю”, – сказала я. Кінслі запитала, чи можна їй взяти інше віяло – паперове з моєї сумки. “Воно зламане, – відповіла я, – і мені хочеться подарувати тобі своє найкраще віяло”. Побачивши, як вона радіє, я була щаслива. Пізніше Кінслі сказала мамі, що мені залишилося зламане віяло, і від цього їй сумно. Отже, вони вирішили купити і надіслати мені нове вишукане віяло. Виявивши таку щедрість, Кінслі знову повеселішала. Що вже казати про мене!

Бережіть свій виноградник

Коли ми вирішили влаштувати на задньому дворі город, мене переповнювала радість. А потім на грядках почали з’являтись таємничі ямки. Я подумала, що нічого страшного в цьому немає, але незадовго до збирання врожаю почали зникати овочі. Якось, прийшовши на город, я побачила, що наш найгарніший кущ полуниці вирваний із коренем і засох на сонці. Кролик! Мені варто було звернути увагу на тривожні сигнали!

Все, що можу, – для слави Його

“Все, що можу, – для слави Його” – класична книга для щоденного спілкування з Богом, один із найбільш стійких бестселерів нашого часу. Вона вплинула на життя мільйонів людей і привела їх до більш глибокого та посвяченого життя з Богом. Познайомтеся з мудрістю Освальда Чеймберса, людини, яка закликає нас цілком віддатися Богові. Потужний зміст цієї праці звертається прямо до серця, допомагаючи…

Бог знає ваше ім’я

Наталя переїхала до іншої країни, де їй обіцяли роботу та освіту. Але незабаром господар будинку, в якому вона оселилася, почав застосовувати до неї фізичне та сексуальне насильство. Він змушував її прибирати і доглядати за дітьми, не платячи ні копійки. Виходити на вулицю або користуватися телефоном було заборонено. Вона фактично стала рабинею.

Розуміння плачу

Якщо немовля плаче, це означає, що воно втомилося або голодне. Однак, згідно з дослідженнями лікарів в Університеті Брауна, деякі особливості плачу новонароджених можуть надати важливу інформацію і про інші проблеми. За допомогою комп’ютерної програми були вивчені висота тону, гучність та чіткість дитячого плачу. Тепер ці дані дозволяють робити висновки про стан центральної нервової системи дитини.

Причини страху

Двір школи, в яку я ходив, був місцем, де розбишакуваті хлопці знущалися над тими, хто слабший або молодший. Я не раз ставав їхньою жертвою. Найгірше були не потиличники та стусани, а глузування: “Ну що, страшно? Хто в нас мамин синочок? І ніхто за тебе не заступиться!”

Співчуття в дії

Майструвати лави не входить до професійних обов’язків Джеймса Уоррена. Однак він зайнявся цим ремеслом, коли побачив, як жінка в Денвері, чекаючи на автобус, сиділа в пилюці на землі. “Це принизливо”, – подумав Уоррен. І ось 28-річний консультант з відділу кадрів знайшов кілька дощок, спорудив лаву і поставив її на автобусній зупинці. Нею одразу почали користуватися. Джеймс дізнався, що в місті близько дев’яти тисяч зупинок, і на багатьох нема де сісти. Він зробив ще одну лаву, потім ще кілька і на кожній написав: “Будьте добрішими”. Чого він прагнув? “Зробити життя людей трохи кращим”, – відповідає Джеймс.