Після невдалої операції лікар сказав Джоані, що через п’ять тижнів їй треба пройти повторну операцію. Час минав, а хвилювання тільки посилювалось. Джоана та її чоловік вже були літніми людьми, а їхня родина жила далеко. Вони мусили самостійно їхати на машині в незнайоме місто та зорієнтуватися в складній лікарняній системі; до того ж з ними мав працювати новий фахівець.

Попри складні обставини Бог потурбувався про них. Під час подорожі в них зламався навігатор, однак вони прибули вчасно, бо мали ще паперову карту. Бог дав їм мудрість. У лікарні з ними помолився християнський пастор і запропонував свою допомогу. Бог надав підтримку. А ще згодом Джоана отримала гарні новини: операція пройшла успішно.

Хоча ми не завжди відчуваємо зцілення або порятунок, Бог вірний і завжди поряд з вразливими та знедоленими людьми, молодими чи похилими. Багатьма століттями раніше, коли вавилонський полон ослабив ізраїльтян, пророк Ісая нагадав, що Бог підтримував їх від самого народження і далі буде про них турбуватись: “Я буду Той Самий до старости вашої, і до сивини вас носитиму” (Іс. 46:4).

Бог не залишить нас, особливо коли ми потребуємо Його найбільше. Господь турбується про наші потреби і нагадує, що Він щомиті поряд із нами. Він – Бог нашого життя.