Випускники школи в Оклахомі цілий рік збирали гроші на “подорож життя”. Прибувши до аеропорту, вони дізнались, що багато з них придбали квитки у фіктивній фірмі, яка лише видавала себе за авіакомпанію. “Це дуже боляче”, – сказав шкільний адміністратор. Втім навіть попри те, що вони мусили міняти плани, учні вирішили “максимально скористатись ситуацією”. Вони два дні насолоджувались відпочинком на атракціонах, де їм просто подарували квитки.

Порушення або зміна планів можуть розчаровувати і навіть приголомшувати, особливо якщо ми вклали в планування свій час, гроші та емоції. Цар Давид “серцем своїм був за те, щоб збудувати храм” для Бога (1 Хр. 28:2), однак Господь сказав йому: “Ти не збудуєш храма для Мого Ймення… Соломон, син твій, – він збудує храма Мого” (вв. 3, 6). Давид не впав у відчай. Він прославив Бога за те, що Господь обрав його бути царем над Ізраїлем. Потім Давид передав Соломону плани храму (вв. 11-13) і підбадьорив його, сказавши: “Будь сильний і будь відважний, і роби… бо Господь Бог… з тобою” (в. 20).

Якщо наші плани руйнуються, ми можемо принести своє розчарування до Бога, Який “опікується [нами]” (1 Петр. 5:7). І Він допоможе нам впоратися з розчаруванням.