Гірше не могло й бути. Досягши певного успіху в проєктуванні мостів, пам’ятників та великих споруд, Сізар хотів розпочати нову справу. Отже, він продав свій перший бізнес і отримані гроші вклав у банк, плануючи невдовзі їх реінвестувати. Однак у цей період уряд вилучив активи на рахунках приватних банків, і Сізар втратив усі свої заощадження.

Вирішивши не сприймати несправедливість як привід для скарг, Сізар просив Бога показати йому подальший шлях, а потім просто розпочав все заново.

Йов в одну мить втратив не лише своє майно. Він втратив більшість своїх слуг та всіх своїх дітей (Йов 1:13-22). Потім він втратив своє здоров’я (Йов 2:7-8). Реакція Йова залишається вічним прикладом для нас. Він молився: “Я вийшов нагий із утроби матері своєї, і нагий повернусь туди, в землю! Господь дав, – і Господь узяв… Нехай буде благословенне Господнє Ім’я!” (Йов 1:21). Розділ завершується словами: “При всьому цьому Йов не згрішив, і не сказав на Бога нічого безумного” (в. 22).

Сізар також вирішив довіряти Богу. І всього лише через декілька років він побудував новий бізнес, значно успішніший, ніж перший. Його історія нагадує завершення історії Йова (див. Йов 42). Навіть якби Сізар ніколи не відновився економічно, він знав, що його справжній скарб не на землі (Мт. 6:19-20). І він би все одно довіряв Богу.