У 2021 році самовпевнений інженер мав намір поставити новий світовий рекорд, пустивши стрілу на відстань у півтора кілометри. Попередній рекорд становив 618 метрів. Лежачи на спині, він натягнув тятиву сконструйованого ним самим ножного лука, зробив глибокий вдих і пустив стрілу. На жаль, рекорд побитий не був. Стріла не пролетіла навіть одного метра, оскільки встромилася прямо в ногу стрільця.

Кожен із нас може, так би мовити, вистрілити собі в ногу, піддавшись непоміркованим амбіціям. Яків та Іван, учні Христа, також були амбітними людьми. І хоча цілі в них були добрі, з мотивами справа була гірша. Вони просили Ісуса: “Дай нам, щоб у славі Твоїй ми сиділи праворуч від Тебе один, і ліворуч один” (Мр. 10:37). Незадовго до цього Господь сказав учням, що вони сядуть “на дванадцять престолів, щоб судити дванадцять племен Ізраїлевих” (Мт. 19:28). Легко зрозуміти, чому вони звернулися до Нього з таким проханням. Але проблема була в тому, що вони егоїстично прагнули зайняти найкращі місця, мріяли про славу та владу. Ісус сказав у відповідь, що вони не розуміють, чого просять (Мр. 10:38), а потім додав: “Хто з вас великим бути хоче, нехай буде він вам за слугу” (в. 43).

Прагнучи робити великі справи для Христа, шукаймо Його мудрості та керівництва, щоб покірно служити один одному, як Він послужив нам (в. 45).