Самотня мама в 1950-х роках влаштувалася працювати друкаркою. Проте була одна проблема: у неї траплялися друкарські помилки. Намагаючись знайти спосіб виправити свої помилки, вона винайшла те, що стало відомим як “рідкий папір” – білу рідину, коректор, для замазування друкарських помилок. Після висихання на пробілі можна було надрукувати правильну літеру, ніби ніякої помилки і не було.

Господь Ісус запропонував нам більш дієвий та важливий спосіб вирішення проблеми гріха: не замазування, а повне прощення. Прекрасний приклад такого прощення знаходиться в Євангелії від Івана, де розповідається про жінку, яку спіймали в перелюбі (Ів. 8:3-4). Книжники та фарисеї привели цю жінку до Ісуса. Закон вимагав, щоб її побили камінням, але Господь не почав роздумувати про закон, а просто нагадав тим, хто звинувачував, що всі згрішили (див. Рим. 3:23), і запропонував: “Хто з вас без гріха, – нехай перший на неї той каменем кине!” (Ів. 8:7). Ніхто не наважився кинути камінь.

А жінці Ісус сказав, що не засуджує її, і запропонував почати все спочатку: “Іди собі, але більш не гріши” (в. 11). Він ніби дозволив їй “надрукувати” нове життя поверх старого. За Його благодаттю та сама пропозиція доступна і нам.