Батько Мінга був суворою людиною і не любив сина. Коли хлопчик хворів і його доводилося вести до лікаря, батько нарікав, що від нього лише клопіт. А одного разу він підслухав сварку батьків і дізнався, що батько хотів, щоб мати зробила аборт. Довгі роки бідолаха страждав через те, що був небажаною дитиною. І коли Мінг виріс і став віруючим, йому було важко сприймати Бога як Отця, хоча він і знав Його як Господа та Спасителя.

Якщо ми також не зазнали любові своїх земних батьків, це може вплинути на наше сприйняття Бога. “А якщо я Йому не потрібен? Чи дбатиме Він про мене?” Ці та подібні питання здатні серйозно затьмарити життя. Але якщо земні батьки бувають суворими та відстороненими, то Небесний Отець зовсім інший. Він схиляється до нас і каже: “Я тебе покохав” (Іс. 43:4).

У 43-му розділі Книги пророка Ісаї Бог постає як наш Творець і Отець. Якщо ви сумніваєтеся в тому, що Він хоче бачити вас у Своїй сім’ї, то прочитайте наступні слова: “Поприводь ти синів моїх здалека, а дочки мої від окраїн землі” (в. 6). Якщо ви ставите питання, наскільки ви Йому потрібні, то ось що про це говорить Він Сам: “Ти став дорогий в Моїх очах, шанований став” (в. 4).

Бог любить нас настільки, що віддав Свого Сина в жертву за наші гріхи, щоб ми могли вічно бути з Ним (Ів. 3:16). Ми можемо бути повністю впевнені в Його любові.