Перше, що я помітив у місті, це гральні заклади. Потім кіоски з продажу конопель, магазини “для дорослих” і величезні рекламні щити адвокатів, які роблять гроші на людських помилках. Хоч я і раніше бував у багатьох сумнівних містах, це, здавалося, перевершило всі інші.

Однак наступного ранку мій настрій покращився. Причиною цього стала розмова з водієм таксі. “Я щодня прошу Бога послати мені людей, яким Він хоче допомогти, – сказав він. – Ігромани, повії, люди з неповних сімей зі сльозами розповідають мені про свої проблеми. Я зупиняю машину, слухаю, молюся за них. Це моє служіння”.

Розповівши про те, як Спаситель прийшов у наш занепалий світ (Фил. 2:5-8), апостол Павло закликав віруючих виконувати Божу волю (в. 13) і додержувати “слово життя”, тобто Євангеліє (в. 16). У цьому випадку вони будуть “бездоганні та щирі, невинні діти Божі серед лукавого та розпусного роду”, сяючи в ньому, “як світла в світі” (в. 15). Подібно до мого нового знайомого таксиста, ми покликані нести світло Христа в навколишню темряву.

“Щоб змінити світ, християнин має бути вірним, – сказав історик Крістофер Доусон, – тому що в цьому «закладено всю суть Божественного життя»”. Отже, просімо Бога дати нам силу бути Йому вірними, сяючи Христовим світлом у найтемніших місцях світу.