У 2016 році Ванда Денч відправила своєму онуку повідомлення із запрошенням на обід у День подяки. Однак онук змінив номер телефона, і повідомлення отримав зовсім сторонній чоловік на ім’я Джамаль. У той день Джамаль був вільний, тому він передзвонив відправниці, представився і запитав, чи запрошення залишається в силі. Ванда відповіла: “Звісно, приходьте”. Джамаль прийшов, і з того часу це стало для нього щорічною традицією. Помилково надіслане запрошення перетворилося на благословіння.

Доброта Ванди, яка запросила на обід незнайомця, нагадала мені про слова Христа в Євангелії від Луки. Під час обіду в домі фарисейського начальника (Лк. 14:1) Ісус помітив, як гості намагалися зайняти найкращі місця (в. 7), і сказав господареві, що якщо той запрошуватиме лише тих, хто може покликати його у відповідь, це позбавить його благословіння. Краще запрошувати незаможних, і тоді Бог щедро винагородить його (в. 14).

Для Ванди запрошення Джамаля приєднатися до сімейного обіду обернулося несподіваним благословінням у вигляді міцної дружби – великої втіхи після смерті чоловіка. Якщо ми простягаємо руку допомоги іншим не з корисливих міркувань, а керуючись Божою любов’ю, то отримаємо набагато більше.