На півдні Багамських островів розташований невеликий клаптик землі під назвою Раггед-Айленд. У 19-му столітті тут активно видобували сіль, але через занепад цієї галузі багато людей емігрували на сусідні острови. У 2016 році на острові проживало менше вісімдесяти осіб. І хоча серед них були представники трьох релігійних конфесій, люди щотижня збиралися разом в одному місці для поклоніння і спілкування. З такою малою кількістю мешканців відчуття спільноти для них було особливо важливим.

Віруючі ранньої церкви також відчували гостру потребу і бажання спільноти. Вони були схвильовані своєю новознайденою вірою, яка стала можливою завдяки смерті та воскресінню Ісуса Христа. Однак Він більше не був фізично присутнім із ними, тому вони розуміли, що потребують один одного. Християни присвятили себе навчанню в апостолів, спілкуванню та спільному причастю (Дії 2:42). Вони збиралися по домівках на богослужіння та спільну трапезу, і дбали про потреби інших. “Люди, що ввірували, мали серце одне й одну душу” (Дії 4:32). Сповнені Духом Святим, вони постійно прославляли Бога і в молитві приносили Йому свої потреби.

Спільнота необхідна для нашого зростання та підтримки. Не намагайтесь пройти цей шлях наодинці. Бог буде розвивати це почуття спільноти, якщо ви будете ділитися своїми труднощами та радощами з іншими і разом наближатися до Нього.