Девід та Енджі відчули покликання переїхати за океан, і подальше плідне служіння, здавалось, лише підтверджувало правильність рішення. Життя затьмарювала лише одна неприємність: літні батьки Девіда були змушені проводити Різдво на самоті.

Девід та Енджі намагались пом’якшити самотність його батьків, надсилаючи подарунки і телефонуючи вранці на Різдво. Однак чого насправді хотіли його батьки: їхньої особистої присутності. Дохід Девіда дозволяв йому лише зрідка приїжджати додому. Що ще вони могли зробити? Девід потребував мудрості.

Третій розділ Книги приповістей – це короткий курс пошуку мудрості. Він показує, як її отримати, звертаючись до Бога (вв. 5-6), описує різні її якості, зокрема любов та вірність (вв. 3-4, 7-12) , а також її переваги, такі як мир і довголіття (вв. 13-18). “Бо бридить Господь крутіями, а з праведними в Нього дружба” (в. 32). Він підказує Свої рішення тим, хто близький до Нього.

Одного вечора, коли Девід молився про свою проблему, йому спала на думку ідея. Наступного Різдва вони з Енджі вдягли свій найкращий одяг і накрили стіл. Батьки Девіда зробили те саме. Потім, поставивши ноутбуки, вони увімкнули відео-зв’язок. Було таке відчуття, що вони знаходяться в одній кімнаті. Відтоді це стало сімейною традицією.

Бог дав Девіду Свою мудрість. Він любить підказувати креативні рішення наших проблем.