Понад тридцять років Лурдес, викладачка вокалу в Манілі, навчала студентів віч-на-віч. Але коли її попросили проводити заняття онлайн, вона занепокоїлась. “Я не дуже добре розбираюся в комп’ютерах, – сказала вона. – Мій ноутбук старий, і я не знайома з платформами для відеоконференцій”.

Для когось це може здатися дрібницею, а для неї то був справжній стрес. “Я живу сама, тож нікому допомогти мені, – розповідала вона. – Я боюся, що мої студенти кинуть навчання, а мені потрібен дохід”.

Перед кожним заняттям Лурдес молилась, аби її ноутбук працював належним чином. “Заставкою на моєму екрані був текст із Послання до филип’ян 4:5-6, – казала вона. – Як я трималась за ці слова!”

Апостол Павло закликає нас ні про що не турбуватись, бо “Господь близько” (Фил. 4:5). Божа обітниця про Його присутність – це те, за що ми повинні триматись. Якщо ми спочиваємо в Божій близькості, Його мир “береже серця… та… думки у Христі Ісусі” (в. 7).

“Бог привів мене на веб-сайти з усунення комп’ютерних збоїв, – розповідала Лурдес. – Він також дав мені терплячих учнів, які розуміли мої технологічні обмеження”. Божа присутність, Його допомога і мир – це те, чим ми можемо насолоджуватись у прагненні йти за Ним усі дні нашого життя. Ми можемо з упевненістю сказати: “Радійте в Господі завсіди, і знову кажу: радійте!” (в. 4).