Місяць: Листопад 2023

Надія на Бога

Мені терміново потрібно було знайти два лікувальні препарати. Один від алергії для моєї мами, а інший від екземи для племінниці. Їхній стан погіршувався, але ліків у аптеках не було. У розпачі я без кінця молилася: “Господи, допоможи їм!”

Тихий голос

“Арка, що шепоче” в будівлі Центрального вокзалу Нью-Йорка – акустичний оазис серед метушні галасливого району. Це унікальне місце дає змогу чути тихий голос на відстані десяти метрів. Коли одна людина стоїть біля гранітної арки і тихо говорить у стіну, звукові хвилі передаються по камʼяному вигину до слухача на іншому боці. Створюється відчуття, що співрозмовник стоїть поруч.

Мистецтво співчуття

“У твою ногу увійшов гострий шип, ось чому ти плачеш ночами”, – писала Катерина Сієнська в XIV столітті. “У цьому світі є ті, хто може його витягти, – продовжувала вона. – Такого вміння вони навчилися в Бога”. Катерина присвятила життя розвитку цього “вміння”, і сьогодні її пам’ятають за дивовижну здібність до співчуття та співпереживання.

Служіння в Ім’я Бога

Коли у вересні 2022 року померла королева Англії Єлизавета II, у похоронній процесії брали участь тисячі солдатів. Окремо кожен із них був майже непомітним у загальній масі, але багато хто сприйняв це за честь. Один солдат сказав, що це “можливість виконати останній обов’язок перед Її Величністю”. Для нього важливо було не те, що він робив, а для кого він це робив.

Хто я?

Коли я перебувала в команді, яка приймала участь в одному зі служінь, до моїх обов’язків входило запрошувати інших людей приєднатися до нас. Розмовляючи з ними, я казала, що служіння вимагатиме часу і сил. Крім того, потрібно буде взаємодіяти з іншими учасниками, ходити на зустрічі та зв’язуватися по телефону. Від цього в мене виникало почуття, що я нав’язую людям додаткове навантаження, вимагаю від них жертв. Тому відповіді деяких мене приголомшували. “Для мене це буде за честь”, – казали запрошені. Замість того, щоб відмовлятися, вони охоче залучалися до праці, дякуючи Богові за все, що Він зробив у їхньому житті.

Жити вірою

Під час нашої ранкової прогулянки берегом озера Мічиган сонце освітлювало воду під ідеальним кутом, створюючи вражаючий краєвид. Я попросила подругу зупинитися і почекати, поки я зроблю знімок. Яскраве сонце не дозволяло побачити зображення на екрані телефона. Однак, маючи певний досвід, я відчувала, що знімок буде чудовий. “Зараз нічого не видно, але такі фотографії завжди виходять гарними”, – сказала я подрузі.

Достойний всієї слави

Багато хто вважає Ферранте і Тайшера найвидатнішим фортепіанним дуетом усіх часів. Спільні виступи двох віртуозів були настільки злагодженими, що їх описували як чотири руки, але один розум. Слухаючи їхню музику, навряд чи можна уявити, скільки сил і часу знадобилося для досягнення такої майстерності.