Під час нашої ранкової прогулянки берегом озера Мічиган сонце освітлювало воду під ідеальним кутом, створюючи вражаючий краєвид. Я попросила подругу зупинитися і почекати, поки я зроблю знімок. Яскраве сонце не дозволяло побачити зображення на екрані телефона. Однак, маючи певний досвід, я відчувала, що знімок буде чудовий. “Зараз нічого не видно, але такі фотографії завжди виходять гарними”, – сказала я подрузі.

Ходіння вірою часто схоже на таку зйомку. Ви не завжди бачите деталі на екрані, але це не означає, що фото буде поганим. І так само ми не завжди бачимо, як діє Бог, але це не означає, що Він нічого не робить. Як писав автор Послання до євреїв: “Віра – то підстава сподіваного, доказ небаченого” (Євр. 11:1). Вірою ми покладаємося на Бога, особливо тоді, коли не бачимо і не розуміємо, що Він робить.

Якщо є віра, то нездатність бачити не заважає нам зробити знімок. Ми просто будемо молитися і шукати Божого керівництва. А ще можна згадувати, що відбувалося в минулому з нами та іншими, які ходили вірою (в. 4-12). Те, що Бог робив раніше, може зробити і сьогодні.