Коли у вересні 2022 року померла королева Англії Єлизавета II, у похоронній процесії брали участь тисячі солдатів. Окремо кожен із них був майже непомітним у загальній масі, але багато хто сприйняв це за честь. Один солдат сказав, що це “можливість виконати останній обов’язок перед Її Величністю”. Для нього важливо було не те, що він робив, а для кого він це робив.

Левити, обов’язок яких полягав у догляді за речами скинії, мали схожу мету. На відміну від священиків, нащадки Ґершона, Кегата і Мерарі виконували, здавалося б, рутинну роботу: чистили і носили посуд, світильники, завіси, стовпи, кілочки та мотузки (Чис. 3:25-26, 28, 31, 36-37). Однак таку роботу доручив їм Сам Бог. Це була служба при скинії (в. 8), пам’ять про яку збереглася в Біблії для всіх наступних поколінь.

Яка підбадьорлива думка! Сьогодні те, що багато хто з нас робить на роботі, вдома чи в церкві, може здатися незначним для людей світу, які цінують високі посади та зарплати. Але Бог дивиться інакше. Якщо ми працюємо заради Нього і прагнемо досягти досконалості навіть у найскромнішому служінні, то наша робота є дуже важливою. Бо ми служимо великому Богу!