Джилл Прайс народилася з гіпертимезією – здатністю пам’ятати в найдрібніших подробицях усе, що з нею коли-небудь траплялося. Вона може відтворити у своїй уяві точну картину будь-якої події, яку пережила за своє життя.

Телесеріал “Незабутнє” заснований на історії жінки-офіцера поліції з гіпертимезією, яка давала їй велику перевагу в іграх на запам’ятовування дрібниць і в розкритті злочинів. Однак для Джилл Прайс цей стан не такий вже й радісний. Вона не може забути моменти життя, коли її критикували, коли вона пережила втрату або зробила щось таке, про що дуже шкодує. Вона знову і знову відтворює ці сцени у своїй голові.

Наш Бог всезнаючий. Святе Письмо говорить, що Його розуміння не має меж. І все ж ми знаходимо в Книзі пророка Ісаї дуже обнадійливу річ: “Я є Той, Хто стирає провини твої… а гріхів твоїх не пам’ятає” (Іс. 43:25). Текст Послання до євреїв 10:10, 17 лише підсилює цю думку: “Ми освячені жертвоприношенням тіла Ісуса Христа… А їхніх гріхів та несправедливостей їхніх Я більш не згадаю”.

Сповідуючи свої гріхи перед Богом, ми можемо припинити повертатись до них подумки знову й знову. Нам треба відкинути їх: “Не згадуйте вже про минуле, і про давнє не думайте” (Іс. 43:18). У Своїй великій любові Бог вирішує не згадувати наші гріхи. Пам’ятаймо про це .