Листоноша занепокоїлась, побачивши, що поштова скринька однієї з її клієнток переповнена. Вона знала, що літня жінка живе сама і зазвичай забирає пресу. Прийнявши мудре рішення, працівниця пошти розповіла про своє занепокоєння сусідам жінки. Виявилось, що в одного із них був запасний ключ від її будинку. Разом вони увійшли до помешкання літньої жінки і знайшли її лежачою на підлозі. Вона впала чотири дні тому і не могла встати, аби покликати когось на поміч. Мудрість, небайдужість та рішучість листоноші, ймовірно, врятували життя одинокої жінки.

У Книзі приповістей сказано: “Мудрий життя набуває” (Пр. 11:30). Розуміння, яке приходить, коли ми вчиняємо правильно і живемо згідно з Божою мудрістю, може благословити не тільки нас самих, але і тих, з ким ми зустрічаємось. Плід життя, який прославляє Бога, може принести благословіння іншим. Він також спонукає нас піклуватися про інших і дбати про їхнє благополуччя.

Як стверджує автор Книги приповістей, мудрість можна віднайти, якщо ми покладаємось на Бога. Мудрість “ліпша-бо… за перли, і не рівняються їй всі клейноди” (Пр. 8:11). Мудрість, яку нам дає Бог, супроводжує нас протягом усього життя. Вона може врятувати життя для вічності.