Після всієї радості Різдва, наступний день приніс нам багато неприємностей. Ми залишились на ніч у друзів, однак не виспались. В дорозі наша машина зламалась. Потім пішов сніг. Ми покинули машину і по снігу та ожеледиці поїхали додому на таксі, почуваючись жахливо.

Ми не єдині, хто відчував себе пригніченим після Різдва. Чи то від переїдання, чи то від того, що різдвяні пісні раптово зникають з ефіру, а можливо, від того, що подарунки, які ми купили минулого тижня, тепер продаються за півціни, дивовижна різдвяна атмосфера може швидко розвіятись!

У Біблії не розповідається про наступний день після народження Ісуса. Однак можна уявити, що після подорожі до Віфлеєму, пошуків житла, болючих пологів Марії та після пастухів, які завітали до них без попередження (Лк. 2:4-18), Марія та Йосип були виснажені. Проте, заколисуючи Новонародженого, я можу уявити, як Марія розмірковувала над ангельським посланням (Лк. 1:30-33), над благословінням Єлисавети (вв. 42-45) і над власним усвідомленням долі своєї Дитини (вв. 46-55). Марія “розважала” у серці своїм над усіма цими речами (Лк. 2:19), що мало б полегшити втому та фізичний біль того дня.

У всіх нас будуть важкі дні, можливо, навіть наступного дня після Різдва. Зустрічаймо їх, як Марія, роздумуючи про Того, Хто прийшов у наш світ, щоб назавжди осяяти його Своєю присутністю.