Дванадцятирічна Лі Адіанез вирішила взяти участь у забігу на п’ять кілометрів. Боячись запізнитися, вона втратила рахунок часу і стартувала на п’ятнадцять хвилин раніше з групою, що біжить напівмарафон (понад двадцять кілометрів). Лі Адіанез не відставала від інших бігунів і навіть бігла наввипередки. Вже на шостому кілометрі, побачивши, що фінішної лінії ніде немає, вона усвідомила, що потрапила на довший і складніший забіг. Однак замість того, щоб зійти з дистанції, вона продовжила бігти далі. Випадкова “напівмарафонка” завершила свій забіг і посіла 1 885 місце з 2 111 бігунів, які добігли до фінішу. Оце наполегливість!

Під час гонінь у першому столітті багато християн хотіли зійти з дистанції віри, однак Яків заохочував їх продовжувати бігти. Якщо вони терпляче зносили випробування, Бог обіцяв їм подвійну нагороду (Як. 1:4, 12). По-перше, “терпеливість… має чин досконалий, щоб ви досконалі та бездоганні були, і недостачі ні в чому не мали” (в. 4). По-друге, Бог дасть їм “вінець життя” – життя в Христі на землі і потім вічне життя в Його присутності (в. 12).

Іноді здається, що християнський забіг – це не те, на що ми погоджувались, бо він довший і складніший, ніж ми очікували. Втім, оскільки Бог дає нам те, що нам потрібно, ми цілком здатні виявляти наполегливість і продовжувати бігти.