За три дні до вибуху бомби у своєму будинку в січні 1957 року доктор Мартін Лютер Кінг-молодший пережив досвід, який вплинув на все його життя. Після телефонного дзвінка з погрозами Кінг почав обмірковувати стратегію виходу з руху за громадянські права. Тоді з його вуст пролунала молитва: “Я відстоюю те, що вважаю правильним. Але тепер мені страшно. У мене нічого не залишилось. Я не можу впоратися з цим наодинці”. Після його молитви прийшло тихе запевнення. Кінг зазначив: “Майже одразу мої страхи почали зникати. Моя невпевненість зникла. Я був готовий до всього”.

Незадовго перед розп’яттям Ісус сказав: “Затривожена зараз душа Моя” (Ів. 12:27). Він чесно казав про Свій внутрішній стан, водночас Його молитва і далі залишалась богоцентричною: “Прослав, Отче, Ім’я Своє!” (в. 28). Господь Ісус у Своїй молитві покладався виключно на Божу волю.

Нам, людям, властиво відчувати страх і дискомфорт, коли ми опиняємося перед вибором: прославити Бога чи врятувати себе, у той час коли мудрість вимагає прийняття важких рішень щодо стосунків, звичок чи інших моделей поведінки. Незалежно від того, з чим ми стикаємось, якщо сміливо молимось до Бога, Він дасть нам силу подолати наш страх і дискомфорт, і зробити те, що принесе Йому славу, заради нашого блага та блага інших людей. J