Одного літнього вечора біля нашого будинку несподівано розшумілися птахи. Це тривало досить довго, поки нарешті на заході сонця з верхівки одного дерева не піднявся в повітря великий яструб. Птахи з навколишніх дерев кинулися врозтіч, рятуючись від небезпеки і подаючи гучні сигнали тривоги.

Щодо духовного життя, то тривожні попередження можна побачити в усьому Святому Письмі. Особливо багато в ньому застережень про хибні вчення. Своєю любов’ю Небесний Отець робить все, щоб такі духовні небезпеки було видно Його дітям.

Господь Ісус навчав: “Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас ув одежі овечій, а всередині – хижі вовки” (Мт. 7:15). І продовжував: “По їхніх плодах ви пізнаєте їх. Бо хіба ж виноград на тернині збирають, або фіґи – із будяків? Так ото родить добрі плоди кожне дерево добре, а дерево зле плоди родить лихі. Ото ж бо, по їхніх плодах ви пізнаєте їх” (вв. 16-17, 20).

“Мудрий бачить лихе і ховається, а безумні йдуть і караються”, – нагадує древній мудрець (Пр. 22:3). У таких попередженнях проявляється Божа любов, яка зберігає нас від небезпеки.

Як птахи попереджали одне одного про хижака, будемо і ми прислухатися до застережень Біблії і бігти від духовних небезпек у надійне Боже укриття.