У день свого весілля Гвендолін Стулгіс одягла весільну сукню своєї мрії, а потім вона віддала її незнайомці. Стулгіс вважала, що сукня заслуговує більшого, ніж просто припадати пилом у шафі. З нею погодились також інші наречені. Тепер десятки жінок об’єдналися на її сторінці в соціальній мережі, щоб дарувати та отримувати весільні сукні. Одна дарувальниця сказала: “Я сподіваюся, що ця сукня буде передаватися від нареченої до нареченої, аж допоки вона не зноситься і не розірветься на шматки через усі святкування, які в ній відбулися”.

Подарунки приємно не лише отримувати, а й дарувати. У Святому Письмі сказано: “Дехто щедро дає, та ще додається йому, а дехто ховає над міру, та тільки бідніє. Душа, яка благословляє, насичена буде, а хто поїть інших, – напоєний буде і він” (Пр. 11:24-25).

Апостол Павло також навчав цьому принципу. Прощаючись із віруючими в Ефесі, він благословив їх (Дії 20:32) і нагадав про важливість щедрості. У приклад для наслідування він поставив себе: “Я вам усе показав, що, працюючи так, треба поміч давати слабим, та пам’ятати слова Господа, бо Він Сам проказав: «Блаженніше давати, ніж брати»” (в. 35).

Прояв щедрості відображає Бога. “Так-бо Бог полюбив світ, що дав…” (Ів. 3:16). Отже, наслідуймо Його славний приклад!