Молода подруга Меггі з’явилась у церкві в шокуючому вбранні. Втім це нікого не мало дивувати, бо вона була повією. Відвідувачка неспокійно совалася на своєму місці, часто смикаючи за надто коротку спідницю і сором’язливо обхоплюючи себе руками.

“О, тобі холодно? – запитала Меггі, спритно відволікаючи увагу від того, як була одягнена її подруга. – Ось! Візьми мою шаль”.

Меггі познайомила з Ісусом десятки людей, просто запрошуючи їх до церкви і допомагаючи їм почуватися комфортно. Її ефективні методи давали можливість засяяти Євангелію. Меггі ставилась до всіх із повагою.

Коли релігійні лідери привели до Ісуса жінку із суворим (і справедливим) звинуваченням у перелюбі, Христос не звертав на неї увагу, доки не відіслав усіх її обвинувачів. Залишившись наодинці з жінкою, Він міг би просто посварити її. Натомість Він поставив їй лише два простих запитання: “Де ж ті… що тебе оскаржали?” і “Чи ніхто тебе не засудив?” (Ів. 8:10). Відповіддю на останнє питання було “ні”. Тоді Ісус виклав їй Євангеліє в одному короткому реченні: “Не засуджую і Я тебе”. А потім додав: “Іди собі, але більш не гріши!” (в. 11).

Ніколи не недооцінюйте силу щирої любові до людей, любові, яка відмовляється засуджувати, і натомість виявляє до кожного повагу та прощення.