У віці тридцяти років я вірою прийняла у своє серце Ісуса Христа, і в мене виникло багато питань. А коли я почала читати Біблію, переді мною постало ще більше питань. Я звернулась до подруги: “Хіба можна виконати всі Божі заповіді? Я ж тільки сьогодні вранці накричала на чоловіка!”

“Просто продовжуй читати Біблію, – сказала вона, – і проси Святого Духа допомогти тобі любити так, як тебе любить Ісус”.

Тепер я з Господом уже більше двадцяти років, і ця проста, але мудра порада, як і раніше, допомагає мені виконувати три кроки, які я називаю “циклом Божої любові”. По-перше, апостол Павло стверджував, що любов займає центральне місце в житті християнина. По-друге, продовжуючи сплачувати “борг любові один до одного”, послідовники Христа виявляють Йому покірність, “бо хто іншого любить, той виконав Закон” (Рим. 13:8). Зрештою, ми виконуємо закон, бо “любов не чинить зла ближньому” (в. 10).

Відчуваючи глибину Божої любові до нас, виявлену через хресну жертву Христа, ми можемо відповісти вдячністю. Наша вдячна відданість Ісусу спонукає нас любити інших своїми словами, вчинками і ставленням. Справжня любов походить від єдиного істинного Бога, Який Сам є любов’ю (1 Ів. 4:16, 19).

Люблячий Боже, допоможи нам слідувати шляхом Твоєї великої любові!