Як і багато вчителів, Керрі присвячує незліченну кількість годин своїй кар’єрі, часто до пізнього вечора перевіряючи роботи і спілкуючись з учнями та їхніми батьками. Щоб підтримувати ці зусилля, вона покладається на товариськість і практичну допомогу колег. Нещодавнє дослідження, проведене серед освітян, показало, що користь від співпраці зростає, коли ті, з ким ми працюємо, демонструють смирення. Якщо колеги готові визнати свої слабкості, інші відчувають себе в безпеці, ділячись своїми знаннями один з одним та ефективно допомагаючи кожному в групі.

Біблія говорить про важливість смирення, і не лише для покращення співпраці. Наслідком “страху Господнього”, тобто правильного розуміння того, хто ми в порівнянні з красою, силою і величчю Бога, є “багатство, і слава, й життя” (Пр. 22:4). Смирення веде до життя в громаді, яке є плідним у Божому домобудівництві, бо ми прагнемо приносити користь нашим ближнім, які також носять Божий образ.

Ми виявляємо страх Господній не для того, щоб отримати для себе “багатство, і славу, й життя”, бо тоді б це не було проявом справжнього смирення. Натомість ми наслідуємо Ісуса, Який “умалив Самого Себе, прийнявши вигляд раба” (Фил. 2:7), аби нам стати частиною Його тіла, яке смиренно взаємодіє задля виконання Божої праці, Його прославлення і розповсюдження послання життя у світі.