Рятувальники об’єдналися, щоб допомогти двом чоловікам, які застрягли на острові в Мікронезії. Була необхідна злагоджена командна робота, оскільки поширена на той час хвороба вимагала від них обмеження контактів один з одним. Пілот, який першим помітив вигнанців, зв’язався по радіо з кораблем австралійських ВМС, що знаходився неподалік. Корабель надіслав два гелікоптери, які доставили їжу, воду та медикаменти. Пізніше прибула берегова охорона США, щоб перевірити, як там чоловіки, і доставити радіостанцію. Зрештою, мікронезійський патрульний катер доставив їх до місця призначення.

Ми можемо багато чого досягти, коли працюємо разом. Віруючі у Филипах об’єднали свої зусилля, щоб підтримати апостола Павла. Лідія та її родина прийняли його у своєму домі (Дії 16:13-15). Климент і навіть Еводія та Синтихія (які не ладили між собою) працювали безпосередньо з апостолом заради розповсюдження Євангелія (Фил. 4:2-3). Пізніше, коли Павло був ув’язнений у Римі, церква зібрала необхідні речі і передала їх через Епафродита (вв. 14-18). Втім найважливішим, можливо, було саме те, що филип’яни молилися за нього протягом усього його служіння (Фил. 1:19).

Співпраця з іншими віруючими може принести набагато вагоміші результати, ніж якби ми робили це самотужки. Хтось сказав: “Поодинці ми одна крапля, а разом – океан”.