Моя подруга Джоанна померла від інсульту якраз тоді, коли у 2020 році почав поширюватись коронавірус. Спочатку її родина опублікувала оголошення, що похоронне служіння відбудеться в церкві, однак потім було вирішено, що краще провести його в похоронному бюро, аби контролювати кількість присутніх. В інтернеті з’явилось нове повідомлення: “Джоанна Уорнерс – зміна місця проведення”.

Так, місце перебування Джоанни змінилося! Вона перейшла від земного місця до небесного. Бог змінив її життя багато років тому, і вона з любов’ю служила Йому майже п’ятдесят років. Навіть коли Джоанна лежала при смерті в лікарні, то запитувала про інших людей, яких любила. Тепер вона перебуває з Ісусом; вона змінила місце свого перебування.

Апостол Павло бажав бути з Христом в іншому місці (2 Кор. 5:8), однак також відчував, що для людей, яким він служив, буде краще, якщо він залишиться на землі. “Щоб [мені] полишатися в тілі, то це потрібніш ради вас” (Фил. 1:24). Сумуючи за такою людиною як Джоанна, ми можемо сказати Богу: “Вона потрібна тут мені і багатьом іншим, кого вона любила і кому служила”. Але Бог знає найкращий час для зміни місця її перебування і нашого власного.

У силі Духа ми тепер “пильнуємо… бути Йому любими” (2 Кор. 5:9), аж поки не побачимо Його особисто, що буде набагато краще.