“Твоя робота на міжнародній книжковій виставці полягає в тому, щоб організувати радіотрансляцію”, – сказав мені керівник. Я відчула страх, бо це була нова для мене територія. “Боже, я ніколи не робила нічого подібного , – молилася я. – Допоможи мені, будь ласка”.

Господь дав мені ресурси і досвідчених техніків та мовників, а також нагадував під час виставки про деталі, які я могла випустити з виду. Озираючись назад, я розумію, що трансляція пройшла успішно, тому що Він спонукав мене використовувати навички, які вже мені дав.

Коли Бог кличе нас до виконання якогось завдання, Він також споряджає нас для цього. Коли Господь доручив Бецал’їлу працювати над скинією, той вже був досвідченим майстром. Бог ще більше спорядив його, наповнивши Своїм Духом, мудрістю, розумінням, знанням та всілякими вміннями (Вих. 31:3). Бог дав йому помічника Оголіява, а також кваліфіковану робочу силу (в. 6). З Його благословіння команда виготовила намет, меблі для нього та одяг для священиків. Все це відігравало важливу роль у належному поклонінні ізраїльтян Богу (вв. 7-11).

Ім’я Бецал’їл означає “під тінню [захистом] Бога”. Майстер працював під Божим захистом, під Його силою та забезпеченням. Будемо і ми відважно підкорятися Божим спонуканням, виконуючи завдання до кінця. Він знає, чого ми потребуємо, а також як і коли нам це дати.