Місяць: Травень 2024

Бог в минулому і зараз

Минуло багато років відтоді, як ми покинули містечко в штаті Орегон, де зростала наша родина. Там у нас залишились чудові спогади, і нещодавній візит нагадав деякі моменти: футбольні ігри наших дівчат, наш старий дім, церковні зібрання та мексиканський ресторан наших друзів. Місто змінилося, але в ньому було достатньо знайомого, щоб викликати в нас бажання повернутися знов.

Розкажіть про Бога

В основі роботи Кетрін над перекладом Біблії лежить любов до Бога та людей. Кетрін радіє, коли жінки в Індії приходять до глибшого розуміння Святого Письма, читаючи його рідною мовою. “Читаючи Біблію, вони часто починають радіти та плескати в долоні. Коли вони читають про Ісуса, то кажуть: «О, чудово!»”

Покликані та споряджені Богом

“Твоя робота на міжнародній книжковій виставці полягає в тому, щоб організувати радіотрансляцію”, – сказав мені керівник. Я відчула страх, бо це була нова для мене територія. “ Боже, я ніколи не робила нічого подібного , – молилася я. – Допоможи мені, будь ласка ”.

Зміна місця проведення

Моя подруга Джоанна померла від інсульту якраз тоді, коли у 2020 році почав поширюватись коронавірус. Спочатку її родина опублікувала оголошення, що похоронне служіння відбудеться в церкві, однак потім було вирішено, що краще провести його в похоронному бюро, аби контролювати кількість присутніх. В інтернеті з’явилось нове повідомлення: “Джоанна Уорнерс – зміна місця проведення”.

Боже творіння

Дванадцятого липня 2022 року вчені очікували на перші знімки з нового космічного телескопа Джеймса Вебба. Найсучасніший телескоп може зазирнути у Всесвіт далі, ніж будь-коли зазирало людство. Раптом з’являється зображення, від якого перехоплює подих: кольоровий космічний пейзаж туманності Каріна, який ніколи раніше не бачили таким. Один астроном НАСА процитував Карла Сагана, відомого атеїста: “Десь на нас чекає щось неймовірне”.

Обман та істина

Адольф Гітлер вважав, що велика брехня діє сильніше, ніж маленька, і, на жаль, він успішно втілив свою теорію на практиці. На початку своєї політичної кар’єри він стверджував, що підтримує прагнення інших людей. Коли він прийшов до влади, то сказав, що його партія не має наміру нікого переслідувати. Пізніше він використовував засоби масової інформації, щоб зобразити себе батьком і моральним лідером.

Радість і мудрість

Щовесни в Японії солодко пахучий цвіт сакури заливає всю країну вишуканими блідими та яскравими рожевими барвами, тішачи почуття як мешканців, так і туристів. Короткочасність цвітіння культивує в японців гостре усвідомлення того, що треба насолоджуватись красою та ароматом, поки вони тривають. Японці називають цю свідому насолоду чимось, що швидко змінюється, “моно-но аваре”.