Новий друг пастора Бейлі поділився з ним історією пережитого насильства та залежності. Хоча юнак був християнином, але через те, що в ранньому віці він зазнав сексуального насильства та був залежним від порнографії, його мучила проблема, яка, здавалося, була більшою, ніж він сам. У відчаї він звернувся за допомогою.

Ми, віруючі в Христа, ведемо війну з невидимими силами зла (2 Кор. 10:3-6). Нам дана зброя для ведення духовних битв. Це не зброя світу. Навпаки, ми отримали зброю “на зруйнування твердинь” (в. 4). Що це означає? “Твердині” – це добре збудовані кам’яні фортеці. Але наша боротьба проти духовних фортець – задумів, що підіймаються проти пізнання Бога. І це ми робимо зі зброєю “правди в правиці й лівиці” (2 Кор. 6:7). У Посланні до ефесян 6:13-18 міститься список речей, які допомагають нам захиститись, включаючи Писання, віру, спасіння, молитву та підтримку інших віруючих. Коли ми стикаємось з силами, більшими та сильнішими за нас, використання цієї зброї може нам суттєво допомогти.

Бог також використовує консультантів та інших професіоналів, щоб допомогти тим, хто бореться з силами, занадто великими, щоб впоратись з ними самотужки. Добра новина полягає в тому, що з вірою в Ісуса нам не потрібно здаватись, коли ми боремось. Ми маємо Божу зброю!