Акторка Саллі Філд нарешті відчула те, чого ми всі прагнемо. Коли вона отримала другий “Оскар” у 1985 році, то вигукнула у своїй промові: “Понад усе на світі я хотіла, щоб ви мене поважали. Першого разу я це не відчула. Але цього разу я відчуваю це. І я не можу заперечувати той факт, що я вам подобаюсь, прямо зараз, я вам подобаюсь”.

Ефіопський євнух також був вражений отриманим прийняттям. Будучи язичником та євнухом, він не мав права входити у внутрішній двір храму (див. Еф. 2:11-12; Повт. 23:1). Однак він хотів бути прийнятим. Пилип знайшов його, коли той повертався з чергового паломництва до Єрусалима (Дії 8:27).

Ефіоп читав книгу пророка Ісаї, в якій містилися обітниці, що скопці, які “тримаються міцно Мого заповіту”, отримають місце в Божому храмі та вічне ім’я (Іс. 56:4-5). “Хіба це можливо?” Тоді Пилип “благовістив про Ісуса йому”. У відповідь євнух промовив: “Ось вода. Що мені заважає христитись?” (Дії 8:35-36).

Фактично він питав: “Чи мені дійсно дозволено? Чи я належу?” Пилип охристив його на знак того, що Ісус зруйнував усі перешкоди (Еф. 2:14). Господь Ісус приймає та об’єднує всіх, хто відвертається від гріха і довіряє Йому. Після цього чоловік вже “їхав, радіючи, шляхом своїм” (Дії 8:39). Нарешті він повністю належав до Божого народу!